Veganlık deyince aklınızda “İyi Ama, Proteini nereden alıyorsunuz?, Et yemezsem yeterince demir alabilir miyim?, Hayvansal ürün yemek ‘doğal’ değil mi?, Hayvansal ürün tüketmeyi bıraktıktan sonra hasta olan insanlar varmış?, Bitkilerin de canı yok mu?, Vegan beslenmek zor ve masraflı değil mi?, Önce insan haklarıyla ilgili meseleleri çözmemiz gerekmiyor mu?” soruları sıralanıyorsa, sizin için bir çözüm önerimiz olacak: Açık Radyo’da “Vegan Okuma” başladı: İnsan Neden Vegan Olur?
Hafta içi hergün saat 10:00’da, Açık Gazete’den hemen sonra Ömer Madra tarafından seslendirilecek metin Metropolis Yayınları’ndan çıkan “İnsan Neden Vegan Olur? - Hayvan Kullanımı Tartışmasına Bir Giriş” isimli kitaptan oluşuyor. Üç buçuk ayda kitabın tamamının okunması hedeflenirken, okuma süresi hergün 5 dakika olacak.
Eğer programı kaçırırsanız kayıtlarını buradan takip edebilirsiniz.
İnsan Neden Vegan Olur?: Hayvan Kullanımı Tartışmasına Bir Giriş Yazarlar: Gary L. Francione ve Anna Charlton Çeviren: Cansen Mavituna Metropolis, 2016 |
Uzun yıllardır vegan yaşayan hukuk profesörleri Gary L. Francione ile Anna Charlton’un kaleme aldığı kitapta “Mesela biri durup dururken bir yavru kediyi gözünüzün önünde tekmelese ona müdahale eder miydiniz? Bunu sormak bile saçma, öyle değil mi? Şimdi de yavru kedinin yerine mesela bir kuzuyu ya da bir buzağıyı koyun. Arada bir fark var mı? Eğer yoksa, o halde bu hayvanları neden öldürüp yiyoruz?” sorusu soruluyor.
Eylül 2016’da çıkan ve Cansen Mavituna tarafından Türkçeye çevrilen kitap “Gelecek yıl tüketeceğimiz, yaklaşık 57 milyar karada yaşayan hayvan ve tahmini 1 trilyon suda yaşayan hayvan için... Bunca acı, Bunca ölüm, Külliyen gereksiz, Külliyen yanlış.”ifadeleriyle başlıyor ve veganlığa karşı üretilen her türlü soruya argümanlarla yanıt veriyor.